Blog

Image

Pannenkoeken

Dit weekend was het rommelmarkt rondom onze zoon zijn school.
Een Freinetschool, dus enige ouderparticipatie wordt verwacht: geen probleem, daar doen we graag aan mee.

De school werd opengesteld voor alle bezoekers en er werd drank en eten voorzien.
Pannenkoeken zijn altijd immens populair, dus die worden dan ook en masse gemaakt.

Pannenkoeken zijn simpel om te maken: bloem, eieren, melk, suiker, snuifje zout, roeren, in de pan, op tijd omdraaien, en voila, voor je het weet, heb je een stapel goudbruine pannenkoeken.

Maar wat doe je, als jouw kinderen geen koemelk mogen, en liefst ook geen eieren?
1. ze krijgen geen pannenkoeken, en ze moeten er maar mee leren leven.
2. je gaat als een gek op zoek naar een veilig recept, want je bent nou eenmalig een weekhartige moeder.

1 zou leiden tot een zeer ongelukkig kind, dat 'weeral' niets mag
2 leidde tot een recept dat ik heb opgepikt van vegetus.nl (waarom het warm water uitvinden, als het al over te krijgen is?)

Je hebt nodig:
480 gram bloem
2,4 dl water (of ietsjes meer)
2,4 dl plantaardige melk (ik heb sojamelk gebruikt)
snuifje zout
Ik deed er voor de aardigheid nog een paar zakjes vanillesuiker bij.


Wanneer je geen sojamelk gebruikt, wordt er aangeraden om in het beslag nog een lepel olie te doen.

Alles goed roeren, tot je een lopend beslag hebt.

De juiste pan is ongelooflijk belangrijk: hier werkt enkel onze pannenkoekenpan ├ęcht.
Deze laat je goed warm worden, dit kan je testen door een druppel water in de pan te doen: als het begin te sissen, dan is het ideaal.
Plantaardige boter of olie met een hoog brandpunt er in, zien dat alles goed is ingevet en dan kan je een pollepel beslag nemen, in de pan, ronddraaien en wachten tot de onderkant goudbruin ziet.
Ik ben niet van: gooi omhoog en draai, ik gebruik hiervoor een hulpmiddel, dit kan een schuimspaan zijn: wat ik maar voor handen heb.

En zo kregen we een kleine berg pannenkoeken bij elkaar, waar mijn zoon ook van kon genieten.


Work in progress:



Wil je meer te weten komen over koken wanneer je een voedselallergie hebt?
begeleiding bij voedselallergie

Ik

Ik ben Marijke Rottiers, 34 jaar en mama van 2 prachtige kinderen, een zeer actieve kleuterjongen en een zalige meisjesbaby.
Voor meer info kijk op mijn
info pagina.

Contact

Marijke Rottiers
0468/32.51.02
info@mamainhaarkracht.be