Blog

Image

De eerste klant

Het voelde een beetje zoals de eerste dag naar school gaan: heb ik al mijn schriften en kaften en boeken?

Nu was het: heb ik alle ingrediƫnten, kruiden, vloeistoffen en mijn receptenbundel mee?

2 kratjes en een grote trolleyvalies vol had ik mee, bijna een volksverhuis.

Nog snel snel naar de winkel voor verse kruiden, en ik was netjes op tijd (de rest van de boodschappen had ik al op voorhand gedaan)

Oh, ik werd al snel verliefd op de keuken die de komende 4-5 uur 'mijn' domein zou zijn, genoeg werkruimte, alles was er (buiten een lookpers), ik voelde me heel eventjes een kind in een snoepwinkel.

Alles uitpakken en ordenen en dan beginnen!

Buiten een beetje uitleg hoe het inductiekookvuur en de oven werkte, had ik de drukke mama niet nodig: zij kon lekker doorwerken in alle stilte, en ik kon ook helemaal in mijn 'focus' geraken.

Ik had het mezelf dan ook niet gemakkelijk gemaakt, hoewel het voor 3 maaltijden was, vind ik een maaltijd meer dan 1 gerecht...

Het menu dat ik wou maken op 4 uur:

Tomatensoep (met cashewnoten, als je dit heel goed mixt, wordt het romig, en heb je geen melk nodig)

Afrikaanse stoofpot (met pindakaas, kikkererwten, zoete aardappel en tomaten) met limoenrijst

Kikkererwtenburgers, ovenfrietjes (met een tex-mex kruiding)

Falafel voor tortilla's te maken

Tzatziki + salsa + chililimoen 'tortilla' chip

En als tussendoortje: chiazaadpudding

Deze keer draaide het rond de kikkererwt (ik probeer m'n menu's ook op te stellen dat het haalbaar is)

Ik was zo gefocust, dat ik niet eens door had dat het middag was, gelukkig had de mama in kwestie dit wel door, en hebben we een snel slaatje gegeten. Hierdoor geraakte ik een beetje uit mijn focus en liep ik wat uit (dat, of ik wou te veel doen natuurlijk).

Maar het is me gelukt, ik had alles nog in potjes gedaan, enkel de soep moest nog gemixt worden, maar deze moest nog afkoelen.

En hier bleek het verschil in visie: ik vond dat ik weinig had, zij vond het meer dan genoeg (ze heeft er meer dan 3 dagen van kunnen eten)

Eens ik bezig was, voelde ik heel duidelijk: dit wil ik doen, drukke onderneemsters een gezonde, stevige maaltijd bezorgen voor hun gezin, zonder dat zij dit moeten plannen, zonder het winkelen, het koken, erbij.

Enkel een bundeltje: dit die dag bij elkaar doen.

Ik heb er natuurlijk nog veel meer uit geleerd: bepaalde groenten laten zich niet goed op voorhand kopen, mijn kruiden op voorhand mengen, lunch voor mezelf voorzien ;), misschien minder ambitieus willen zijn...

Maar vooral: ja, dit smaakt naar meer

Volgens de feedback die ik kreeg: meer dan genoeg, ze hebben zeker de helft denk ik ingevroren, vooral de burgers waren superlekker.

Ik

Ik ben Marijke Rottiers, 34 jaar en mama van 2 prachtige kinderen, een zeer actieve kleuterjongen en een zalige meisjesbaby.
Voor meer info kijk op mijn
info pagina.

Contact

Marijke Rottiers
0468/32.51.02
info@mamainhaarkracht.be